بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خراسانجنوبی، حسن رمضانی مدیرکل میراثفرهنگی این استان، امروز دوشنبه 12 تیر 96، گفت: «با توجه به خشکسالیهای چندساله اخیر و قهر آسمان، آب در اکثر قنوات استان همچنان درحال جوشیدن از دل زمین است.»
او افزود: «قنات یکی از ابتکارات ایرانیان برای مبارزه با کمبود آب و تأمین آب کشاورزی بهخصوص در مناطق خشک و نیمهخشک بوده است. با توجه به منابع متعدد علمی و پژوهشهای انجامگرفته مشخص شده که قنات از جنبههای گوناگونی موردتوجه بوده و کاربردهای فراوانی دارد.»
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خراسانجنوبی ادامه داد: «عمده کاربردهای گوناگون انواع قنات در ایران عبارت است از تأمین آب شرب انسان و دامها و مصارف کشتوکار که حیات و بقای انسان به آن وابسته است. در بیشتر نقاط ایران به قناتها عنوان نر و ماده اطلاق میشود و هر کدام مشخصات مخصوصبهخود دارند. آب نر پُرقدرت و پُرفشار است، از لحاظ آشامیدن سنگین، گلآلود و دارای املاح است، ولی قنات ماده آبی سبک دارد، در مسیری که میرود گیاه میروید، با آرامش حرکت میکند، املاح خیلی کمی دارد و برای آبیاری مناسب است. درواقع، قناتی که ماده باشد در طول سال با وجود بارندگی یا کمبود آب همیشه بهصورت یکسان آب دارد.»
او افزود: «قنات همیشه موجب اشتغالزایی بوده و به رونق اقتصادی منطقه و توسعه پایدار آن کمک میکند و یکی از مهمترین مواریث فرهنگی بازمانده از گذشتگان تلقی میشود.»
انتهای پیام/